Това заяви в Брюксел премиерът акад. Николай Денков.  Очаква се да

...
Това заяви в Брюксел премиерът акад. Николай Денков.  Очаква се да
Коментари Харесай

Денков: Ще преговаряме до последно за Шенген

Това съобщи в Брюксел министър председателят акад. Николай Денков. 

 

Очаква се да стане ясна реакцията на това, което страната ни е предложила. 

 

Преговорите за присъединение на България и Румъния към Шенген не престават. Провела се е и неофициална среща сред Денков, румънския президент Клаус Йоханис и австрийския канцлер Карл Нехамер по покана на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Йоханис дефинира полемиката като “добра ”. Допълни обаче, че има още доста за договаряне, преди да се стигне до умозаключение, приемливо за всички страни.

 

“Стратегията на България в договарянията за Шенгенското пространство е общоевропейската - нищо не е контрактувано до момента в който всичко не е контрактувано ”, съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която също е в Брюксел. 

 

“Дори да има вид за поетапно влизане в Шенген, за нас е значимо той да включва и сухопътните граници. Важно е да остоим позицията си, че България е заслужила своето място в Шенген. Позицията ни е че демонстрираме схващане към вътрешнополитическите обстановки, само че България е тази, която ще си отстоява постигнатото с доста труд и положителни резултати ”, повтори Габриел.

 

Страната ни е изпълнила всички условия за присъединение към безвизовото пространство. За това свидетелстват редица отчети. Въпреки това обаче Нидерландия и Австрия не престават да ни блокират.

 

На този стадий няма риск страната ни да бъде разграничена от Румъния за Шенген.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР